FALLA BAIX LA MAR

0
305

DE QUAN EL FOC DEVORA EL MONUMENT

El dia 16 de març, Baix la Mar va plantar al carrer els seus monuments, obra dels artistes Josep Sanchís i Enric Ginestar, i amb els que hem aconseguit un tercer premi en falla gran i un segon en infantil. Després d’uns dies previs plens de pluja, el sol ens ha acompanyat, potser intuint que la festa fallera necessitava de la seua llum per a fer brillar els colors que envaïen el nostre barri. La falla Baix la Mar vol donar les gràcies a totes les persones que ens han visitat, contemplant els nostres monuments i gaudint de la gran festa que són les falles. Els més menuts han tingut aquest any una activitat extra, perquè el monument infantil incorporava endevinalles i jocs amb els quals han tingut l’oportunitat de demostrar quan espavilats són, hi ho són molt. Entre tots els participants s’ha fet el sorteig d’un ninot faller, essent agraciat el nostre faller Luca García Lechiguero, que va rebre la notícia amb una gran alegria i a qui els càrrecs infantils 2017, Jaume Pérez i Sara Sendra, li van fer entrega d’una graciosa vaqueta.

Però el foc ens esperava irremeiablement a l’arribar la nit de Sant Josep, tranquil i pausat, segur de la seua imprescindible existència. Nosaltres no ens vam resistir, conscients que calia posar fi per a tornar a començar. Ell ho va devorar tot amb força, amb ànsia, però ens ha deixat intactes les emocions, les il·lusions i els records d’un any fantàstic, on hem arreplegat premis com el de la igualtat, el millor llibret, la promoció del valencià, millor pintura, tercer premi en crítica turística, segon en monument infantil i tercer en falla gran. Estem satisfets, seguim estant perquè som i serem autèntic Baix la Mar.

El nou exercici l’encetarem el dia 9 d’abril, amb l’acte de l’apuntà. Coneixem el nom del capità, un xic mariner, que ja ha ostentat la responsabilitat a l’exercici 2008/2009, Manuel Marco i Llorca. Ara sols queda preparar la nau per a salpar, noves aventures ens esperen. Ja sabeu, ens vegem a Baix la Mar.

CA¦ÇRRECS AMB MARISA (Copy) CA¦ÇRRECS BLM 2017 AMB BANDERINS (Copy) ENTRAGA NINOT SORTEIG INFANTIL 2017 (Copy) INSI¦üGNIA A MARISA GIL (Copy) INSI¦üGNIA A VICENT OLTRA (Copy) MANUEL AMB CANDELA (Copy)