El passat divendres 23 de novembre la Falla Baix la Mar va tindre un dia molt complet. A les 20,30 hores va donar inici la xerrada informativa contra la violència de gènere que sota el títol JO DIC NO, va congregar a un gran nombre de persones al casal del carrer del Pont, i que moderada per la delegada d’igualtat Ana García,  va estar a càrrec de María José Sánchez Cáceres, del Centre Dona Dénia, María José Martí, agent d’igualtat de l’Ajuntament de Dénia, Rosa Medel, de MATRIA, Elena Zapata i Mª Ángeles Pérez del Grup Artemis de la policia local de Dénia, especialitzat contra la violència de gènere. Des de Baix la Mar volem agrair a totes les ponents, la seua participació, que ens va mostrar pautes, comportaments i actituds que evidencien la desigualtat que les dones pateixen en la societat, així com indicant-nos com podem millorar el nostre dia a dia, evitant els anomenats micromasclismes i donant-nos a conèixer els recursos que les administracions posen al nostre abast. Tanmateix, les agents del Grup Artemis, ens van descriure les situacions amb què es troben dia a dia, combatent, com a professionals especialitzades, la xacra de la violència de gènere. És la nostra voluntat continuar per aquest camí que hem iniciat, realitzant xerrades, tallers i activitats per a lluitar contra la violència i reivindicar la igualtat.

 

Pràcticament a la mateixa hora, començava a la Sala Jauja de Baleària, l’acte d’entrega dels XXV Premi de la Tardor. Els nostres càrrecs, Mayca Ramos, Alicia Guardiola, Pepe Blanquer i Francisco Blanquer, acompanyats d’un grup de fallers i falleres van acudir a aquest esdeveniment. La Fallera Carol Ramis va fer els honors, parlant de la trajectòria de la comissió marinera defensant la cultura i essent portaveu de la popularitat del barri.

Com va dir la nostra Fallera Major, Mayca Ramos, pertànyer a una comissió que té per bandera la cultura i que reivindica la igualtat és tot un luxe, personal i col·lectiu. Rebre aquest premi suposa un reconeixement a totes i tots els que ens han precedit i ens motiva a seguir amb força.

Des de Baix la Mar reiterem el nostre agraïment per aquest reconeixement i aprofitem l’ocasió per a felicitar a Jimmy Higueras qui va rebre el premi individual “Tomàs Miquel Perelló”. Tot un honor compartir el moment amb ell.