Falla Baix la Mar – EXPOSICIÓ DEL NINOT I SOPAR DE GALA

0
283

 

La inauguració de l’exposició del ninot és un moment important per al món faller. La Falla Baix la Mar ha presentat 2 ninots, un gran i un altre infantil, que competeixen per a ser salvats del foc purificador del dia de Sant Josep. A més a més, també ha participat,  representada pels seus càrrecs 2020 en la cercavila fallera que des de la Plaça de la Constitució va recórrer les arteries de la ciutat de Dénia fins a arribar al Museu del Joguet, on cada comissió ha presentat les seues propostes. Però si hi ha un moment emotiu per a la comissió marinera, eixe ha estat el Sopar de Gala, perquè el nostre faller Miguel Ivars Cardona va rebre el títol de Faller Exemplar, junt a Rosa Ahuir, de la Falla Saladar. Aquest títol constitueix el més alt guardó que es pot atorgar a un faller. L’artista faller Enric Ginestar va ser l’encarregat de dedicar unes paraules d’estima a Miguel, reconeixent la seua estima per les falles i el treball constant cap a elles. Com li va dir Ginestar, Miguel ha marcat una vertadera revolució en tot allò que ha realitzat: presentacions, ofrenes, carrosses, exaltacions, etc. Les paraules de Miguel van posar la joia final a l’acte en un discurs sentit i sincer. Nosaltres ens quedem amb les seues paraules finals plenes de sapiència: “El futur faller és incert en un món amb una realitat sempre canviant. Són molts els interrogants els que al món faller se’ns presenten i presentaran i on les Falles de Dénia una vegada hauran de fer ús d’exemplaritat, doncs, les Falles vinents seran més inclusives, més igualitàries i més creatives o no seran”

SENTS

El passat diumenge, a la casa de la Paraula de Baleària, va tenir lloc la presentació de SENTS, el llibret de la Falla Baix la Mar 2020 que posa l’accent en els sentits, els que coneixem i aquells que intuïm. SENTS, arriba a l’ànima  de tots aquells i aquelles que s’aguaiten amb curiositat a llegir les seues pàgines on pots veure, olorar, escoltar, assaborir i palpar. Però com és agosarat, vol arribar més enllà i amb la presència constant de La Mar podeu abandonar-vos a sentir sense regles, a intuir i a desenvolupar tantes habilitats socials que transmeten sentiments i transformen la nostra realitat. Escabussa’t en SENTS, per trobar l’harmonia, el sentit, el contra sentit o tan sols per donar sentit.

En acabar la presentació del llibret es va servir un dinar al casal del carrer del Pont. Aquesta vegada al comandament dels fogons de la comissió marinera va estar l’amic José Navarro qui va realitzar una exquisida fideuada amb foia.

CRIDA I PREGÓ

Avui dissabte la festa fallera va prenent forma amb la realització de la tradicional crida i pregó. Des de la Falla Districte Marítim Baix la Mar ens sentim especialment orgullosos perquè enguany el pregoner és un faller de sempre, Jaume Pérez Puig. Els que tenim l’honor de conèixer a Jaume sabem que és un home polifacètic i una gran persona. Jaume ha desenvolupat diferents càrrecs a Baix la Mar, com a Secretari, Vicepresident, delegat de cultura, etc. Però si cal definir-lo, direm que és poeta, amb una capacitat increïble de transmetre mitjançant els seus versos que descriuen pensaments, sensacions, opinions i et fan sentir més enllà de les paraules. Per aquest motiu, estem segurs que la plaça del Consell, serà especialment fallera amb el seu pregó i ens farà sentir les falles com tan sols ell sap. Nosaltres a Baix la Mar estarem allí, acompanyant-lo i sempre expectants.

EXPOSICIÓN DEL “NINOT” Y CENA DE GALA

La inauguración de la exposición del “ninot” es un momento importante para el mundo fallero. La Falla Baix la Mar ha presentado do, uno grande y otro infantil, que compiten para ser salvados del fuego purificador el día de San José. Además, también ha participado, representa por sus cargos 2020 en el pasacalle fallero que desde la Plaza de la Constitución recorrió las arterias de la ciudad de Dénia para llegar al Museo del Juguete, donde cada comisión ha presentado sus propuestas. Pero si hay un momento emotivo para la comisión marinera, ese ha sido la Cena de Gala, porque nuestro fallero Miguel Ivars Cardona recibió el título de Fallero Ejemplar, junto a Rosa Ahuir, de la Falla Saladar. Este título constituye el más alto galardón que se puede otorgar a un fallero. El artista fallero Enric Ginestar fue el encargado de dedicar unas palabras a Miguel, reconociendo su amor por las fallas y el trabajo constante hacia ellas. Como dijo Ginestar, Miguel ha marcado una verdadera revolución en todo aquello que ha realizado: presentaciones, ofrendas, carrozas, exaltaciones, etc. Las palabras de Miguel pusieron el broche de oro al acto en un discurso sincero y sentido. Nosotros nos quedamos con sus palabras finales llenas de conocimiento: “El futuro de las fallas es incierto en un mundo con una realidad siempre cambiante. Son muchos los interrogantes que se presentan y presentarán al mundo fallero y en el que las Fallas de Dénia habrán de hacer uso de ejemplaridad, pues, las Fallas que vienen serán más inclusivas, más igualitarias y más creativas o no serán”.

SENTS

El pasado domingo, en la casa del palabra de BALEÀRIA tuvo lugar la presentación de SENTS, el libro de la Falla Baix la Mar 2020 que pone el acento en los sentidos, los que conocemos y aquellos que intuimos. SENTS, llega al alma de todos aquellos y aquellas que se asoman con curiosidad a leer sus páginas donde puedes ver, oler, escuchas, saborear y palpar. Pero como es atrevido, quiere llegar más allá y con la presencia constante de La Mar podéis abandonaros a sentir sin reglas, a intuir y a desarrollar tantas habilidades sociales que transmiten sentimientos y transforman nuestra realidad. Sumérgete en SENTS, para encontrar la armonía, el sentido, el contra sentido o sólo para dar sentido.

A terminar la presentación del libro se sirvió una comida en el casal de la calle Pont. Este vez, al mando de los fogones de la comisión marinera estuvo el amigo José Navarro quien realizó una exquisita “fideuà con foia”.

CRIDA Y PREGÓ

Hoy sábado la fiesta fallera va tomando forma con la realización  de la tradicional “crida i pregó”. Desde la Falla Distrito Marítimo Baix la Mar estamos especialmente orgullosos porque el pregonero es un fallero de siempre, Jaume Pérez Puig. Los que tenemos el honor de conocer a Jaume sabemos que es un hombre polifacético y una gran persona. Jaume ha ocupado diferentes cargos en Baix la Mar, como secretario, vicepresidente, delegado de cultura, etc. Pero si hay que definirlo, diremos que es poeta, con una capacidad increíble de transmitir a través de los versos que describen pensamientos, sensaciones, opiniones y te hacen sentir más allá de las palabras. Por este motivo, estamos seguros que la plaza del Consell será especialmente fallera con su pregón y nos hará sentir las fallas como tan solo él sabe. Nosotros en Baix la Mar estaremos aquí, acompañándole y siempre expectantes.