El passat diumenge va tenir lloc al carrer del Pont, el 9è taller per a aprendre la Dansada de Dénia i en el qual va col·laborar el Grup Dianium Dansa. Per a Baix la Mar va ser un dia molt important, per varis motius, per una part, ens agrada que aquesta activitat cultural estiga tan arrelada en el nostre calendari faller i per altra part, el carrer del Pont va tornar a ser l’escenari on els dansadors van adquirir protagonisme. La nostra xicalla va gaudir amb l’aprenentatge de passos i la música del tabal i la dolçaina, però no sols ells ho van passar genial, sinó que els més grans també van gaudir d’una bona estona. El Grup Dianium Dansa, sempre sorprenents, ens van realitzar un regal preciós, perquè ens van portar al cantador “Pepe”, qui ens va delectar amb improvisades albades dedicades a Baix la Mar i, molt especialment, als nostres càrrecs infantils Alicia Guardiola i Pepe Blanquer.

Per a arrodonir la jornada, la gastronomia ens va acompanyar amb el meravellós putxero de Maria José Hostalrich, qui a més celebrava el seu aniversari i va compartir amb nosaltres un dia tan especial. Moltes coses hem escrit sobre el putxero que prepara Maria José, però hem de dir que aquesta vegada es va superar, perquè estava exquisit. Els nostres càrrecs Alicia Guardiola, Pepe Blanquer, Mayca Ramos i Francisco Blanquer, acompanyats per la nostra representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de Dénia, Aitana Montero Castro,  van concloure l’acte agraint a Maria José Hostalrich el genial dinar que havia preparat, així com al Grup Dianium Dansa i al cantador d’albades la seua col·laboració desinteressada.

 

DONES HAVÍEM DE SER

 

Aquesta setmana hem presentat una nova edició del programa #DonesHavíemDeSer. Aquesta vegada la protagonista ha sigut María Rosario Guardiola Hostalrich, una dona marinera que ha ostentat diversos càrrecs de responsabilitat a la nostra falla, des de Fallera Major, delegada de loteries, de quotes de barri, vicesecretària, delegada infantil, etc., però una de les tasques més representatives de la seua aportació és la realització de presentacions falleres. Una dona creativa, segura de sí mateix, capdavantera i sempre original. María Rosario és una deixes dones imprescindibles, que sempre estan quan la falla les necessita. Les seus presentacions es caracteritzen per cuidar cada detall, presentant un conjunt elegant. Obres fruit d’un procés interior, en el qual el resultat captiva a l’espectador. No és fàcil fer-se respectar en aquest món, on els noms que més sonen són homes, però María Rosario és una dona respectada pel seu saber fer, autodidacta i enamorada de les falles. Podeu trobar l’entrevista completa al facebook de Baix la Mar.