El passat diumenge 8 de setembre la Falla Campaments en col·laboració amb L’Espolí va organitzar una jornada cultural en l’espai LLunàtics en la que s’exposaren productes de diferents firmes referents de la indumentària valenciana com Mar de Seda, Margarita Vercher, Artesania Viana, Creaciones Aurora, El Santet, Castillo Cinceladores i Mantas Morellanas García. Agrair al faller Jose Gallo per l’organització i decoració de l’exposició.

La jornada cultural arrancà de la mà de Javier de Margarita Vercher que ens relatà l’origen del seu producte més demandat, el cancan amb cintureta de velcro, així com, les prestacions d’aquest cancan i curiositats introduïdes especialment per a les Falleres Majors de València.

Després d’una breu pausa, Artesania Viana ens revelà com es feien els davantals de valenciana abans i com treballen avui en dia per tal d’oferir tant productes artesanals personalitzats especialment al gust del client com, davantals amb motius innovadors i a l’antiga que tenen una gran demanda a preus competitius.

Acabades les jornades del matí i després d’una pausa per a dinar i el café, Mar de Seda ens relatà la història del descobriment i exportació de la seda fins al nostre territori. Finalment, es dugué a terme un taller pràctic per tal d’aprendre a diferenciar els diferents teixits que s’empren per a teixits de valenciana de l’apreciada seda recalcant les seues característiques.

Per finalitzar, l’Espolí cedí una tela per al sorteig entre els participants en el qual, l’afortunada fou Ester Lahiguera.

Des de la Falla Campaments volem agrair la participació dels ponents i la seua acollida el passat diumenge, així com, la col·laboració dels fallers en la seua organització.