La igualtat de gènere s’aprèn ensenyant-la. Aquesta setmana volem convidar a totes les persones interessades per la igualtat i per les falles a llegir aquest article de Emili Chaqués.

Com be argumenta aquest escrit s’han aconseguit al llarg del temps importants avanços en quant a igualtat, ja que, existeix el sufragi universal o la secció femenina, defenguda per Pilar Primo de Ribera, va desaparèixer. Però la igualtat continua sense ser real, sols cal encendre la televisió per comprovar la quantitat d’informació misògina que s’exposa en molts anuncis, pel·lícules, programes…

Per sort, la historia ha pogut demostrar que la discriminació de gènere es un aprenentatge social, es a dir, de la mateixa manera que s’ensenya a una persona a ser rival en equips de futbol, es pot ensenyar aquesta discriminació.

Y es que la educació en igualtat no es solament tasca de les famílies i les escoles, sinó de totes i tots, internet, els medis de comunicació, el veïnat, els/les polítiques, els llibrets, el context d’una persona en general, incloses les falles, i es que com be diu la dita, “tota pedra fa paret”, i quant major siga la conscienciació de cadascuna de les persones que pertanyen a aquest mon mes a prop estarem d’aconseguir que aquest siga millor per a totes i tots.

Com diu Emili, aquesta festa te molt de “saber fer” i de “saber ser”, es una festa que agrada i atrau a moltíssima gent, per això, es fa fonamental que aquesta eduque en igualtat. Podeu llegir l’article aci: https://www.fallaoeste.com/single-post/2018/10/27/Tota-pedra-fa-paret