Falla Saladar

0
51

Dijous passat es va presentar en societat el nou llibret de la Falla Saladar, acte amb el qual s’inicia el compte enrere cap a les festes de Sant Josep.

Vora centenar de persones, entre les quals es trobaven les Falleres Majors de Dénia Anna Sobrecases Hostalrich i Ainhoa Flores Guerri, acompanyades per el president de J.L.F. Jaume Bertomeu Catalán i per el Regidor de Festes Paco Arnau.

Una edició que enguany, l’equip encapselat per Charly Martí i Manolo Catalán, han volgut dedicar al cinema fet a Dénia, a totes eixes pel·lícules rodades a la nostra ciutat, i que formen part de la historia de la nostra ciutat.

Per això Antoni Reig i Miquel Crespo “Forna” coautors del llibre “Dénia, ciutat de cine” (2004) i de la recopilació “La Rosaleda dia a dia”, enllacen deu llocs emblemàtics de la nostra ciutat amb les diferents peli-cules rodades a Dénia.

L’any 2008 van ser els impulsors i comissaris de l’exposició ‘La Dénia del Capitán Jones’. Els anys 2009 i 2010 van impartir el curs ‘Cine i Teatre’ en els cursos per adults de la UNED de Dénia.

Han assessorat l’edició de la col·lecció de vídeos “Imatges de Dénia” (1993-1996) i del documental “Hollywood, capital Dénia” (2010).

També col·labora en l’edició d’enguany Romu Soler, cap visible del Cine-Club Pessic i autor del documental “Hollywood, capital Dénia” documental que narra l’evolució de la nostra localitat durant els últims 60 anys a través dels rodatges de pel·lícules que s’han fet aquí.

Des de el punt de vista històric, Vicent Martí, historiador i Jaume Sau, historiador de l’art, descobreixen les similituds i les errades històriques que acometen les pel·lícules fetes a Dénia.

Porten endavant el blog historiadenia.wordpress.com

Per a tancar el apartat cinematogràfic qui millor que Jaume Bayarri, guionista i director de series de televisió com Les Moreres, Negocis de família suposadament rodada a Dénia i L’Alqueria Blanca.

Les meravelloses fotografies de Manuel González acompañen una menuda retrospectiva de l’exercici anterior, acompanyat amb els pensaments de Santi Cambra, president de la Falla Saladar l’exercici 2011.

Les noves generacions de falleres també han aportat el seu granet de sorra, i jóvens estudiants de periodisme com Irene Alonso i Andrea Villar, aportant dos comtes plens de sentiments fallers.

Andrea Sánchez, fallera des de que va nàixer de la falla Saladar, ens ha regalat uns portada feta completament a mà, totalment artesanal, on recull els detalls mes significatius de cadascun d’els cartells de les pel·lícules fetes a Dénia.

Durant la presentació del Llibret “Dénia, càmera, acció !!!!, Antoni Reig, Miquel Crespo i Romu Soler, van preparar un vídeo on es podia vore Dénia, tal com era en les pel·lícules, comentant detalls i records que van fer les delícies de tots els presents.

Per a tancar el acte Juanma López, president de la Falla Saladar, acompanyat per la Fallera Major, Mª Luisa Gema Bisquert, i el càrrecs infantils, Irene Gema López i Yago Martín, van donar les gracies a tots el col·laborador per el magnific llibret que havíem preparat.

 

 

 

Compartir
Artículo anteriorFalla Centro
Artículo siguienteFalla Saladar