Dénia ja viu les falles de manera oficial. Dissabte passat, 3 de març, el pregó del faller Manolo Catalán i la crida de les falleres majors, Melani Ivars i Carla Vinaroz, va inaugurar el mes de març i amb ell, l’arribada dels dies grans a la ciutat.

Les falles de Dénia es van reunir al final de Marquès de Campo amb els seus estendards per a desfilar tots junts fins a la plaça de l’Ajuntament.

Tot i que la pluja va fer acte de presència, el temps no va intimidar les ganes de rebre a la festa com es mereix: amb magnificència i amb l’alegria que caracteritza les festes de Sant Josep a Dénia.

La façana de l’Ajuntament es va il·luminar amb els colors de les onze comissions de la ciutat per donar pas al pregó de Manolo Catalán, de la falla Centro, que va animar a les comissions a cuidar cada detall del monument ia treballar junts per fer la festa encara més gran.

Després de la seva parlament van prendre la paraula Melani i Carla, que van recordar als fallers que «som nosaltres els encarregats de mantenir i lluitar per la tradició de la nostra festa, forjada pels nostresavantpassats. Nosaltres som el present i els encarregats de treballar per engrandir i assegurar el futur de les falles de Dénia «.

Les falleres majors de Dénia van rebre de mans de l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, les claus de la ciutat, les que els donen el poder de omplir-la de festa, música, llum i color fins que les flames de 19 de març acaben amb la cremà de l’últim ninot.