Ja estem en falles! Amb aquest crit, Amparo Petrie i Neus Suárez, falleres majors de Dénia 2019, van anunciar a veïns i visitants que les falles a Dénia ja són una realitat.

Dissabte passat, i a una nova ubicació -la Plaça del Consell-, les màximes representants de les falles de Dénia van enaltir la festa, i especialment als que la componen. A més, per primera vegada en la història, la cort d’honor va tenir veu en un acte tan especial. No és per a menys, ja que han representat a Dénia en diversos municipis valencians al llarg de l’any.

Amparo i Neus van fer una crida a la germanor fallera, al gaudi i al respecte, i també a la igualtat entre homes i dones de les onze comissions que componen la ciutat de Dénia.

Amb les claus de la ciutat a la mà, les falleres majors de Dénia van cridar als quatre vents que la ciutat es vesteix de festa, el moment més esperat de l’any pels més de 2.000 fallers deniers.

Abans de la crida de les falleres majors, Antonio Vargas Zurita va pronunciar el seu pregó, un discurs reivindicatiu en el qual va sol·licitar més suport per part de l’administració i el suport i comprensió dels veïns en els dies de festa.

Vargas va elaborar el seu pregó després d’haver parlat amb els màxims representants de les comissions falleres, que li van traslladar les més importants reivindicacions del col·lectiu, com la necessitat d’una major agilitat en els tràmits amb l’ajuntament o el difícil que s’ha tornat el simple fet de tirar coets.

Amb la crida i el pregó, les falles de Dénia arrenquen uns dies apassionants que culminaran amb els monuments al carrer el proper 17 de març.