El president de la Junta Local Fallera de Dénia, José Vicente Benavente, acompanyat per les falleres majors de la ciutat, Amparo Petrie i Neus Suárez; i el regidor de festes, Óscar Mengual, ha presentat el programa de falles de Dénia 2019.

És un any especial per a les falles de Dénia, que compleixen 90 anys, una efemèride que bé mereix ser celebrada amb magnificència. Per ells, la Junta Local Fallera de Dénia ha preparat un programa de falles complet que manté el que ha funcionat any rere any i incorpora novetats que engrandir més encara la festa.

Una de les principals novetats és el canvi d’ubicació de l’Exposició del Ninot, que enguany se celebra al renovat edifici de la Llotja, convertint-se així en la primera exposició que es realitza en aquest nou espai cultural. La inauguració serà el dia 23 de febrer i es podrà visitar fins al 10 de març.

Aquest serà el dia en què les falles facen homenatge al faller exemplar 2019, José Rafael Pérez Belenguer, en el Sopar de Gala en què també s’hi lliuraràn les recompenses de Junta Local Fallera i Junta Central Fallera.

I com a màximes representants, Amparo Petrie i Neus Suárez, les falleres majors d’aquest exercici, que viuràn un dels moments més inoblidables dissabte dia 2 de març amb la crida. Aquest any, en un nou escenari, la Plaça del Consell, escenari que compartiran amb Antonio Vargas, pregoner de les falles 2019.

El programa, amb l’objectiu de plasmar la història fallera de Dénia, inclou la presentació del documental promogut per la Junta Local Fallera «Les falles a Dénia 1966-1991» el dia 12 de març.

Els carrers de Dénia es començaran a omplir de vida en els primers dies de març, quan arrenquin els treballs de plantà de les onze comissions de la ciutat que el dia 17 lluiran en tot el seu esplendor. Aquest mateix dia coneixerem els premis de les seccions Especial i Primera dels monuments grans i infantils, un intens dia que inclou pleitesies a les falleres majors dels districtes de la ciutat al matí i a la vesprada.

El dia 18 es reprendran les pleitesies, en aquest cas a la vesprada, abans de la celebració de l’entrada de bandes, un acte que l’any passat va canviar el seu format i va lluir més encara quan les onze bandes participants van tocar conjuntament «El Faller» a la plaça de l’Ajuntament.

El dia 19, Dénia acomiadarà les falles de 2019 amb la multitudinària ofrena fallera que recorrerà el centre de la ciutat durant el matí, per finalitzar als peus de la Mare de Déu a la Plaça del Convent. Un dia ple d’emocions que continuaran amb l’elecció dels nous presidents de les onze comissions falleres i la cremà de les falles, que donaran pas a un nou any d’il·lusions.

El regidor de festes, Óscar Mengual, ha lloat la tasca del món faller perquè aquests dies Dénia done la benvinguda a la primavera. Amparo Petrie, fallera major de Dénia, ha destacat el treball de la Junta Local Fallera per engrandir la festa, amb un complet programa. Neus Suárez, per la seva banda, ha subscrit les seves paraules.

Consulta ací el programa de falles 2019