Diumenge passat, 19 de novembre, les falles i la solidaritat es van donar la mà en un important esdeveniment que va comptar amb la complicitat del món fester. El famós perruquer valencià Carles Ruiz va impartir a Dénia una interessant xerrada-demostració sobre indumentària valenciana que es va celebrar a la sala Jauja de Baleària Port.

L’acte va començar amb un repàs del propi Carles de la història de la indumentària i els pentinats de valenciana. En aquesta primera part, Carles Ruiz va estar acompanyat per les falleres majors de Dénia, Melani Ivars i Carla Vinaroz; i el president de la Junta Local Fallera, José Vicente Benavente.

Després de conèixer la teoria, va començar una desfilada en què van participar les falleres majors de Dénia 2013, Marta Tabernero; i 2017, Inés Alacreu, a més de moltes falleres denieres.

Durant la desfilada, a la que van assistir un centenar de persones, es van poder veure vestits a l’antiga i fins i tot un espolí que va formar part de l’escenari. També va participar la fallera major de València 2012, Sandra Muñoz, a qui Carles Ruiz va posar en directe una còfia per mostrar un element de la indumentària valenciana bastant desconegut.

La indumentària masculina també va estar present amb la participació de cuatre fallers que van lluir diferents combinacions d’indumentària per a homes, completant així una desfilada que va enriquir els coneixements dels amants de la festa i alhora que va recaptar fons que es van destinar a Creu Roja Dénia.

Finalment, i gràcies als donatius aportats pels assistents, es van recaptar 787’4 euros que van ser lliurats a les representants de Creu Roja que van assistir a l’esdeveniment i que van tindre un detall amb Carles Ruiz.