Dissabte passat, després de la inauguració de l’Exposició del Ninot, les falles de Dénia es van traslladar als Salons El Poblet per celebrar la Gala Fallera. Era nit de recompenses i reconeixements.

La fallera Major de Dénia, Melani Ivars, va presidir l’acte de lliurament de recompenses atorgades per Junta Local Fallera de Dénia i Junta Central Fallera de València. El secretari de la Junta, Salva Llorens, va prendre la paraula per llançar un discurs positiu en el qual animava als fallers, a les autoritats i als veïns a valorar el grans que són les falles de Dénia i el referent que suposen per a altres municipis de la Comunitat.

A continuació es va procedir al reconeixement al Faller Exemplar de les falles de Dénia 2018, Jaume Bertomeu.

L’encarregat de dirigir-li unes paraules va ser Juan Céspedes, faller de la Falla Diana que va formar part de la Junta Local Fallera com a delegat de Xarxes Socials i Protocol durant el mandat de Bertomeu. Céspedes va lloar la capacitat del Faller Exemplar de fer de la Junta Local una gran família que va aconseguir superar sots i contratemps, però que encara avui segueix mantenint la amitad. A més, va agrair a Jaume Bertomeu tot el que li ha ensenyat perquè, «gràcies a tu sóc el faller que sóc», va afirmar.

A continuació es va projectar un vídeo en què van participar moltes persones que aquella nit no van poder acompanyar Jaume, enviant-li entre tots un missatge d’afecte a l’Faller Exemplar.

En el seu discurs, Jaume Bertomeu va agrair a la seua comissió, la Falla Centro, que li proposés per a aquest reconeixement, i va sol·licitar un aplaudiment per al desaparegut Tomàs Chiner, membre de la falla. El Faller Exemplar va recordar el treball realitzat pels membres de la seva Junta Local Fallera durant el seu mandat, així com als seus familiars, especialment a les seves filles, Marta i Paula. Per finalitzar, va reclamar a les autoritats que «ens deixen als fallers gestionar els diners de les subvencions».