Les falles de Dénia es van vestir de gala aquest cap de setmana per celebrar amb magnificència les exaltacions de les seues màximes representants, Safir Malonda i Martina Gimeno, falleres majors de Dénia 2020.

Divendres va ser el torn de Safir, que va viure al costat de la seua cort d’honor -Ainhoa ​​Gamero, Elena Puig i Raquel Llobell- una de les nits més emotives i especials de la seua vida fallera.

La fallera major de Dénia 2020 va enlluernar amb la seva indumentària, amb l’exclusiu dibuix Ciutat de Dénia en fons rosa persa que va lluir en aquesta ocasió per primera vegada. Les onze comissions de Dénia van acompanyar a la seua fallera major al costat dels representants de les festes d’Alacant, Elx, Elda, Sant Vicent del Raspeig, Jumella, Sueca, Torrent, Borriana, Gandia, Alzira i Sagunt.

L’acte, presentat per Rafa Soler Sherpa, va començar amb un simulacre de segrest al més pur estil La Casa de Paper que va involucrar al públic en el seu desenvolupament, permetent triar el tipus d’acte que preferien.

El president de Junta Local Fallera, Juan Salvador Pérez, va rebre sobre l’escenari a les components de la cort d’honor, mentre que Safir Malonda va desfilar acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i escortada per sengles policies locals amb el seu uniforme de gala.

L’alcalde va dirigir unes afectuoses paraules a la protagonista de la nit i li va fer entrega de la joia i del nomenament que l’acredita com a fallera major de Dénia 2020.

El moment més especial de la nit va arribar amb l’exaltació, a càrrec del professor JM Mulet, qui a més és el director del màster que actualment cursa Safir. Amb molta complicitat entre ells, Mulet li va recordar la important responsabilitat que recau sobre els seus muscles com a cara visible de l’esforç de les onze comissions falleres deniers.

Visiblement emocionada, Safir Malonda va rebre sobre l’escenari les mostres d’afecte de les nombroses entitats festives que l’acompanyaven, en un acte d’homenatge amb què va finalitzar l’exaltació de la fallera major de Dénia 2020.