OFRENA A LA MARE DE DÉU

 

Cada any la Mare de Déu dels Desemparats fa el mateix trajecte i Baix la Mar l’espera a la porta del nostre casal per a mostrar-li el seu respecte i devoció. La Verge baixa pel carrer del Pont i des de la part més elevada comencen a caure pètals de flors que l’engalanen i papers que porten missatges per a victorejar-la. S’apropa lenta i solemnement portada a muscles de persones que la fan ballar des d’eixe lloc privilegiat des d’on ella sembla que ens mira transmitent una pau immensa i tranquil·la. Quan arriba a la nostra casa, s’atura, i els nostres càrrecs Paco Blanquer, Mayca Ramos, Pepe Blanquer i Alicia Guardiola, vestint gal·les falleres, saben que ha arribat el moment de fer-li l’ofrena floral amb la qual li volen manifestar l’afecte que la nostra comissió sent per la patrona dels mariners. Sembla que ella ens mira agraïda, sabent que Baix la Mar és fidel a la cita anual i que les portes de la seua casa s’obrin de par en par per a rebre-la amb tots els honors.

 

DINAR AL CASAL I DELEGACIÓ D’IGUALTAT

 

El passat diumenge la nostra comissió va celebrar un dinar al casal del Districte Marítim. Aquesta vegada, Ivan Llorens, faller de la nostra comissió, es va posar al comandament dels fogons per a preparar un excel·lent pollastre al curri que va obtenir un gran èxit i tots els comensals van gaudir d’aquest plat tan exòtic. En acabar el dinar, els nostres càrrecs van agrair la tasca culinària entregant al cuiner un mandil amb l’escut mariner.

A més a més, el president Paco Blanquer, va anunciar a tothom la creació de la delegació d’igualtat i al capdavant d’ella estarà la fallera Ana García Bataller. Aquesta delegació té per finalitat velar i treballar per a aconseguir una igualtat en la nostra festivitat. La Falla Baix la Mar té el compromís ferm de realitzar accions per a engrandir la festa, fent-la més igualitària perquè sols des de la igualtat podrem fer-la més justa i oberta a tothom. Esteu atents, tenim molts projectes igualitaris que volem dur a terme enguany.