Si hem de definir el passat cap de setmana, podem afirmar que va ser complet. No va hi haver ni un dia que no tinguérem activitats i sembla que així serà fins arribar a març. Divendres, Franc Peris, pare del nostre president infantil, ens va delectar amb un altre sopar al casal. Aquesta vegada ens va preparar uns entrepans de llomello amb tomaca que estaven boníssims. Dissabte, els nostres càrrecs van anar a la Ribera, concretament a la Ciutat de Carcaixent, com a convidats de la Falla Rei En Jaume I el Conqueridor, amb motiu de la presentació de les seues Falleres Majors. Va ser una experiència meravellosa, poder gaudir d’una altra manera de fer presentacions en un saló d’estil modernista, un antic magatzem convertit en teatre faller.

Diumenge, el casal de la Falla Baix la Mar va obrir de nou les seues portes, per a presentar l’esbós del monument gran que es plantarà al mes de març a l’encreuament dels carrers Dr. Fleming i Sanchis Guarner. Enguany, les dones són protagonistes, demostrant, una vegada més la seua importància a la societat actual. Àfrica, Àsia, Europa, continents que porten nom de dona, es mostraran davant dels nostres ulls per a donar a conèixer una cultura viva, que ens ensenya, ens captiva, ens motiva i ens inspira. A l’acte va acudir la Fallera Major de Dénia, Melani Ivars, la nostra representant a la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil, Sara Sendra, acompanyades pel Vicepresident de Junta Local Fallera, Toni Vargas. Així mateix vam comptar amb la presència del nostre artista faller Josep Sanchís que ens va realitzar una explicació del seu monument.

En acabar l’acte de presentació de l’esbós es va servir un dinar, un putxero excel·lent, cuinat amb molta estima per Maria José Hostalrich, una altra dona que des dels fogons de Baix la Mar transmet cultura gastronòmica valenciana. Realment el putxero estava per a xuplar-se els dits i d’ell van donar bon compte el gran nombre de comensals que van assistir. Així mateix volem agrair a Tadeo Senen i Noelia Vargas, la seua col·laboració desinteressada perquè el putxero de Maria José fora una realitat.

TEATRE

Dissabte 20 de gener, a les 20 hores, la Falla Baix la Mar organitza amb col·laboració amb l’Ajuntament de Dénia, Regidoria de Cultura, la realització d’un espectacle teatral que es durà a terme al Saló d’actes del Col·legi Llebeig de Dénia, a càrrec de la companyia de teatre EL DESFICACI, que presentarà l’obra UNA NIT AL SAMBORI. Els animem a totes i tots a vindre a la funció que de segur els farà passar una bona estona i oblidar-se de la quotidianitat.