La implicació de les comissions falleres a la setmana de les festes de juliol és innegable, per aquest motiu s’han guanyat un lloc privilegiat, fins a l’extrem que cada any se celebra dimarts el tradicional dia del faller. Es tracta d’una jornada llarga i molt divertida, en la qual es concentren un gran nombre d’activitats: cucanyes, concurs de paelles, cercaviles, traspàs del bastó de comandament. Nosaltres a Baix la Mar ja fa anys que disposem d’un equip que prepara amb molta cura la paella que participarà en el concurs de paelles, que té el seu escenari natural al carrer Marqués de Campo. Els fallers Victor Ramis, Bartolomé Albi i Juan Carlos Femenía, capitanejats pel notable Josep Miquel Bolufer han guanyat enguany el tercer premi d’aquest concurs, perquè la paella del Surdo és especial i està feta amb molta estima i dedicació.

Desprès d’un dia ple d’aigua, calor i jocs, arriba el moment del prendre forces i al casal de Baix la Mar s’afanyen a preparar el dinar persones entregades, com Marisa Gil, que aquest any ha tingut la col·laboració de Tonica Moll i Vicent Oltra.

El dia del faller té el seu punt culminant a la nit, amb la cercavila i intercanvi dels bastons de comandaments. Els càrrecs 2018, Manuel Marco, Maria Giner, Ferran Peris i Aitana Montero, van pujar a l’escenari del carrer la Via per a acomiadar-se i donar l’alternativa a Francisco Blanquer, Mayca Ramos, Pepe Blanquer i Alicia Guardiola. La festa va acabar al casal on els carrers 2019 van oferir un refrigeri amb un somriure i bona companyia. Dissabte, les carrosses prendran el carrer, omplint-los de color i creativitat. Ningú pot perdre’s aquest esdeveniment i que és fruit del treball i dedicació de les diferents comissions.

La Falla Baix la Mar vol agrair a tothom les tasques realitzades perquè sols la feina de totes i tots fa possible que la Nau arribe a port.