El passat cap de setmana la Falla Baix la Mar va organitzar, dissabte, una funció de teatre que va dur a terme la companyia EL DESFICACI, dirigida per Roberto Sobrecases. Ens van presentar, al col·legi Llebeig, Una nit al Sambori, una obra que relata històries d’un hotel, on hi ha un gran embolic que fa riure a l’espectador per l’espontaneïtat dels personatges a qui els passen les coses més curioses. La Falla Baix la Mar vol agrair a l’elenc d’actors i actrius de la companyia, la seua col·laboració desinteressada amb la nostra comissió, perquè la veritat és que cada vegada que els hem demanat que presentaren una obra, ells ho han fet sense dubtar un moment, realitzant un bon treball, desprès d’hores i hores d’assaig. En acabar la funció es va oferir un sopar que va tindre lloc a la seu de la Filà Templaris, a qui també agraïm la col·laboració prestada a la nostra comissió.

L’endemà, els nostres càrrecs van acudir a la Sala d’exposicions del Castell per a assistir a l’acte de presentació del cartell de les Falles 2018, obra de l’artista Valentín Alcalá, que constitueix un homenatge al foc, a la música, la indumentària i la pirotècnia, pilars fonaments de la festa.

Demà diumenge el nostre Faller Josep Miquel Bolufer prepararà el seu plat més conegut i esperat, polp guisat. Cal reconèixer que quan Surdo prepara aquest menjar, les falles sembla que van apropant-se.