MUSEU FESTER: UNA REALITAT

0
89

Dilluns 29 de març de 2021, s´ha celebrat per via telemàtica, assemblea general extraordinària de Junta Local Fallera Dénia amb els delegats de les onze comissions falleres de la nostra ciutat per tal de tractar diversos punts establerts a l´ordre del dia.


A l´assemblea han intervingut a petició pròpia i de manera voluntària l´alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, i el regidor de festes, Óscar Megual, per tal de donar a conèixer el que fins ara era una hipòtesi. Per fi, el desig que tots els fallers i falleres de Dénia han reclamat durant tants anys es farà realitat i és que ja hi ha ubicació per al que serà el Museu Fester i com no, dins d´aquest, és vora reflectida la tradició d´una festa centenària, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.


Les autoritats locals competents han anunciat que aquest serà compartit per les diferents entitats festeres de la ciutat, pel que no únicament serà faller. La distribució de l´interior encara està per determinar, ja que compta amb espais multifuncionals.


El MUSEU FESTER de DÉNIA estarà cèntric i accessible, en l´actualitat és l´edifici en el qual s´imparteix l´educació infantil pública pertanyent al col·legi Pou de la Muntanya, situat a l´Avinguda d´Alacant nº6.


Es pretén que en poc temps aquest museu siga un lloc de referència per a la ciutat, la comarca de la Marina Alta, i per descomptat, per a la Comunitat Valenciana. L´espai museístic donarà a conèixer des d´una visió moderna tot el que envolta la festa fallera en el seu conjunt i, també, el nexe d´unió de les falles amb la ciutat de Dénia.


El Museu proporcionarà una experiència diferent on s´ensenyaran les arrels del poble valencià; és gaudirà dels millors ninots així com és mostrarà el procés de creació d´una falla, és donarà a conèixer la professió de l´artista faller, únic en el món. S´exposaran les millors gal·les amb les quals compta una fallera, tant d´indumentària típica valenciana com d´arracades, i és podrà viure en primera persona una “mascletá”.