Aquest divendres, 14 de setembre, les falleres majors de Dénia han conegut en persona als que s’encarregaran de les seves exaltacions com a màximes representants de les falles de Dénia durant les seves presentacions, els dies 21 i 23 de setembre.

Acompanyades pel vicepresident de la Junta Local Fallera, Jaume Bertomeu, s’han traslladat a València per dinar amb ells.

Ramón Estellés, secretari de la JCF de València

L’encarregat d’exaltar a Amparo Petrie serà Ramón Estellés i Feliu, actual secretari de la Junta Central Fallera de València. Estellés pertany a la Falla Pere Cabanes-Joan XXIII, on ha exercit com a president durant tres exercicis. També ha ostentat els càrrecs de secretari, vicepresident i delegat de cultura, i ha estat autor del llibret en diverses ocasions.

Ramón Estellés ha col·laborat en nombroses publicacions i llibrets fallers, i és autor del projecte de recerca sobre la reconstrucció dels censos fallers de 1937 i 1943.

L’any 2014 va rebre el Premi Gegant concedit pels presidents de la Federació de Falles Benicalap-Campanar, i el 2018, el Premi Taronja lliurat pels seus companys de la Junta Central Fallera.

Clara Maria Parejo, fallera major infantil de València 2017

L’encarregada d’exaltar a Neus Suárez serà Clara Maria Parejo Pérez, fallera major infantil de València en 2017. Clara María va ser nomenada en un any especial per a les falles, l’any en què van ser declarades patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Clara Maria Parejo és fallera des que va néixer de la comissió Zarpadores- Vicente Lleó, de la que el seu avi va ser membre fundador i que enguany celebra el seu 75 aniversari. Viu les falles amb passió i implicació, i participa en els playbacks organitzats per la Junta Central Fallera.

Actualment estudia 2n de l’ESO al col·legi Salesianos Sant Joan Bosco de València, i ha exercit com exaltadora de les falleres majors de Manises, les falleres majors de Xàtiva i de la fallera major infantil de la comissió Rubén Darío -Fray Luis Colomer.